Τεράστια και πολυκοσμική παραλία στους πρόποδες του βουνού Δίρφη

Η πιο γνωστή παραλία της Εύβοιας και από τις πιο μεγάλες που παρόλο το μέγεθος της το καλοκαίρι γεμίζει ασφυκτικά, οπότε εάν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία καλά θα είναι να την επισκεφτείτε αρχές ή τέλη του καλοκαιριού.

Έχει αρκετά σημεία με βράχια για φυσικό ίσκιο αλλά και οργανωμένα beach bars με ομπρέλες για να αράξετε. Στην αρχή της παραλίας υπάρχει μία καντίνα για να φάτε εάν πεινάσετε και προς το τέλος της παραλίας υπάρχουν και δύο-τρεις ταβέρνες για φαγητό.

Μετά τον μεγάλο βράχο στο τέλος της παραλίας υπάρχει και μία μικρή παραλία γυμνιστών για όσους τους ενοχλούν τα μαγιό τους, αλλά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν πέφτει καρφίτσα ούτε και εκεί.

Για όσους τους αρέσει η πεζοπορία και οι εξερευνήσεις στο τέλος της παραλίας των γυμνιστών υπάρχει μονοπάτι για μία ακόμη πιο μικρή παραλία (του Δαμιανού), που πέρα από τα τέλεια νερά της έχει και μία τεράστια σπηλιά με πρόσβαση είτε από την αμμουδιά είτε από την θάλασσα.

Αν πάλι είσαστε λάτρεις του κανό θα σας πρότεινα να πάτε στον Δαμιανό και την σπηλιά με αυτό και μετά να εξερευνήσετε και όλες τις παραλίες και σπηλιές που έχει σε κοντινή απόσταση. Πιστέψτε με αξίζει.