ΑΓΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ

Απόσταση: 26.5 km
Διαδρομή: Άσφαλτος και ένα μικρό κομμάτι τσιμέντο και χωματόδρομος

Για ποιους: Κυνηγάτε τον ήλιο; Βρήκατε την κατάλληλη παραλία μιας και στην Κεφάλα αργεί πολύ να πέσει. Επομένως, δύο είναι οι επιλογές σας, ή αράζετε και απολαμβάνετε τον ήλιο στην πετσέτα σας, ή λαδώνεστε και κυνηγάτε με τις ώρες το μπαλάκι. Έχετε παιδιά; Φτυάρια, τσουγκράνες και κουβαδάκια απαραίτητος εξοπλισμός για να χαρούν και αυτά. Και αν σας αρέσουν οι βουτιές, τα βράχια της Κεφάλας σας προκαλούν να ανεβείτε όσο πιο ψηλά μπορείτε. Χαρακτηριστικό της παραλίας αυτής είναι το κάτασπρο βοτσαλάκι της.

​Δεν είναι: Για αυτούς που βαριούνται να πάρουν το αυτοκίνητο τους και να ταξιδεύουν 40 λεπτά για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Τι να πάρετε μαζί σας:

  • Πετσέτα και ομπρέλα σίγουρα (εκτός εάν προλάβετε κάποια ομπρέλα από αυτές της καντίνας)
  • Και από εκεί και πέρα ότι τραβάει η καρδούλα σας.

Εάν πεινάσετε:

Στην Καντίνα-Καντίνα που βρίσκεται στην μέση της παραλίας μπορείτε να βρείτε από κρουασάν και μπισκότα μέχρι σουβλάκια, βάφλες αλλά και σπιτικό φαγητό.

Προσοχή:

Στις συναντήσεις που θα κάνετε στη διαδρομή καθώς ο δρόμος στενεύει πολύ σε κάποια σημεία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες – Πατήστε πάνω τους για να μεγενθύνουν

Πατήστε το εικονίδο για να δείτε την τοποθεσία στο

Έξτρα Πληροφορία

Ο Άγιος Μερκούριος είναι η συνέχεια της Μουρτερής που καταλήγει στον γνωστό βράχο «Κεφάλα», ο οποίος αποτελεί τα τελευταία χρόνια σημείο συνάντησης ομάδας μοτοσυκλετιστών κάθε Σεπτέμβρη. Η παράλια επίσης είναι ιδανική για kite surfing και παρόμοια θαλάσσια σπορ.