ΘΑΨΑ

Απόσταση: 13.8 km
Διαδρομή: Η μισή διαδρομή άσφαλτος και η άλλη μισή χωματόδρομος με μεγάλες κλίσεις! Εάν δεν έχετε Τζίπ δεν θα καταφέρετε να πάτε!

Για ποιους: Για παρεάκια που τους αρέσει να ξυπνάνε το πρωί και αφού φορτώσουν το τζίπ ή το αγροτικό με ομπρέλες, ξαπλώστρες, πετσέτες, σωσίβια, ρακέτες, μπάλες, τάβλι, φαί και ότι άλλο χρειάζεται για να περάσουν μία ολόκληρη μέρα (και όχι μόνο) σε μία πραγματικά πανέμορφη παραλία!

Δεν είναι: Για αυτούς που θέλουν να πάνε με Ι.Χ, αφού ο δρόμος είναι αρκετά ανώμαλος αλλά και για αυτούς που θέλουν μία βουτιά στα γρήγορα μιας και η μία ώρα και κάτι που χρειάζεται για να πάτε δεν είναι και λίγο.

Κατά τα άλλα είναι δύσκολο- έως αδύνατο- να πει κάποιος ότι δεν του άρεσαν τα Θαψά.

Τι να πάρετε μαζί σας:

  • Ομπρέλες
  • Σωσίβια
  • Τάβλι
  • Ψυγειάκι
  • Πολύ νερό
  • Και σίγουρα φαί φαί φαί γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να πας Θαψά και να μη σε κόψει πείναααα.

Εάν πεινάσετε:

…και δεν έχετε πάρει μαζί σας κάτι να φάτε, ένα φρούτο, ένα τοστάκι, ένα ταπεράκι με κεφτέδες της μαμάς, ή στην ανάγκη μία κάσα μπύρες βρε παιδί μου (πίνε πίνε πίνε κάποια στιγμή που θα πάει, θα σταματήσετε να πεινάτε) τότε υπάρχει η καντίνα στην δεξιά πλευρά της παραλίας να σας σώσει με σουβλάκια, πατάτες, τηγανόψωμα και άλλα πολλά και διάφορα.

Προσοχή:

Στην ανηφόρα από το Τσίλαρο για τα Θαψά. Μην κάνετε το λάθος να σταματήσετε στο μέσο της διαδρομής γιατί θα δυσκολευτείτε να ξαναξεκινήσετε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες – Πατήστε πάνω τους για να μεγενθύνουν

Πατήστε το εικονίδο για να δείτε την τοποθεσία στο

Έξτρα Πληροφορία

Εάν πιάσετε από τις δύο μύτες του κολπίσκου την αριστερή και κοιτάτε σιγά σιγά προς τα αριστερά θα δείτε σε κάποιο σημείο του βουνού που έχει πέσει. Εκεί από κάτω βρίσκεται μία μικρή παραλία προσβάσιμη μόνο μέσο θαλάσσης κατάλληλη για ερωτευμένα ζευγαράκια που θέλουν την ησυχία τους γνωστή και ως Αμμίτσα.